В разгара на лятото, между 2-ри и 11 август, във Варна

...
В разгара на лятото, между 2-ри и 11 август, във Варна
Коментари Харесай

В разгара на лятото във Варна акостира най-голямото книжно изложение на открито в България

 В разгара на лятото, между 2-ри и 11 август, във Варна дебаркира " Алея на книгата " - най-голямото книжно ревю навън в България. Очакват Ви над 50 български издателства и книгоразпространители, ситуирани в 19 шатри в пространството от хотел " Черно море “ до Фестивалния и конгресен център; хиляди книжни заглавия и специфични предложения; Литературен ъгъл с богата Културна стратегия за деца и възрастни; специфични събития.

Официалното разкриване ще е на 2 август, 18:00 ч., Литературен ъгъл, пешеходната зона на бул. " Сливница “ (в непосредственост до пресечката с ул. " Стефан Караджа “)

Традиционно Литературният ъгъл е обичана част от " Алея на книгата “. Именно там се организира богатата Културна стратегия, която показва българската литературна сцена в цялото ѝ разнообразие. Събитията включват министър председатели на книги, срещи с писатели и преводачи, полемики. Има специфичен модул с интензивности и за най-малките читатели.

По случай юбилейното десето издание на " Алея на книгата " - Варна, която води своето начало точно от морската столица, в програмата на Литературния ъгъл е поместено особено събитие, отдадено на грамотността и проведено в партньорство с Института за български език " Проф. Любомир Андрейчин “ при Българската академия на науките. На 3-ти и 4 август от 15:00 до 18:00 часа Институтът ще взе участие в Културната стратегия с самодейността " Написаното остава. Пиши вярно! ". Всеки, който желае да тества знанията си по български правопис и пунктуация, може да се подложи на диктовка или да реши езиков тест и да получи препоръки от млади учени от Българска академия на науките за най-често допусканите неточности. Всички ще получат стикери " Написаното остава. Пиши вярно! “, чието предопределение е да бъдат залепени върху върху табели или надписи на обществени места, в които са позволени правописни неточности. Най-успешно справилите се участници ще получат и други награди.

В знак на поддръжка към здравната система на града, Община Варна и Асоциация " Българска книга " провеждат кръводарителска акция под мотото " Капка кръв може да избави живот, прочетена книга може да промени живот “. Всеки, който се включи в кръводаряването, ще бъде " насърчен " с книга, подарък от българските издателства.

Достъпът до всички събития в програмата на " Алея на книгата “ е свободен.

Работното време на " Алея на книгата " - Варна е всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Културната стратегия на Литературния ъгъл се организира всеки ден от 18:00 до 21:00 часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР